Leightanin tarina

leightan-cpap-testimonials-from-sleep-apnoea-patients

“CPAP-hoito on muuttanut elämäni. Nukun nyt hyvin ja kuljetan aina laitetta mukana minne sitten menenkin. “ — Leightan 

Elämä ennen hoitoa:

Noin seitsemän vuotta sitten Leightanilla oli herättyään päänsärkyä melkein joka aamu. Päänsärky hävisi aamun aikana eikä ollut vakavampaa. Hänen oli vaikea pysyä hereillä päiväsaikaan, mutta hänellä oli hyvin kiireistä töissä, joten hän ajatteli oireidensa johtuvan suurelta osin stressistä ja unettomuudesta stressin seurauksena. Hänelle ei koskaan tullut mieleen, että hänellä voisi olla uniapnea. Silloin hän ei edes tiennyt, mitä uniapnea on.  

Leightanin vaimo työskentelee paikallisessa sairaalassa, ja eräänä päivänä eräs hänen työtovereistaan kysyi häneltä töissä, oliko jotain vialla, koska hän näytti niin kurjalta. Leightanin vaimo kertoi työtoverilleen, että hänen oli vaikea nukkua, että hänen miehensä lakkaa ajoittain hengittämästä ja että hänen on valvottava, että mies alkaa taas hengittää. Ja juuri, kun hän oli nukahtamaisillaan, mies lakkaa taas hengittämästä. Näin jatkui koko yön ja kun herätyskello soi aamulla, hän ei ollut nukkunut hetkeäkään.

Hänen työtoverinsa kertoi, että Leightanilla on uniapnea, ja pyysi vaimoa lähettämään miehensä lääkäriin uniapneatestin suorittamiseksi. Testin tulos antoi diagnoosiksi ‘akuutti tai vakava apnea’ ja Leightan sai lähetteen unenaikaisen hoidon asiantuntijalle.

Tilanne tällä hetkellä:

Leightan sai keskustella uniterapeutin kanssa, joka selosti, mitä oli tapahtumassa ja mitä vaihtoehtoja oli. Hänelle esiteltiin joitain laitteita, hän kokeili useita maskeja ja hän sai mukaansa uuden parhaan ystävänsä, ResMed S8 Autoset -laitteen ja nenämaskin.

Hänen oli aluksi vaikea pitää suutaan suljettuna, mutta uniterapeutti ehdotti hänelle joitain ratkaisuja, joita hän kokeili, ja sen jälkeen entiseen ei ollut paluuta.

Leightan nukkuu nyt rauhallisesti eikä lähde edes yhdeksi yöksi matkoille ilman laitettaan. Hän hankki hiljattain uuden laitteen, ResMed S9 Autoset -laitteen, joka on ResMed S8 -laitteen edistyksellisempi malli, ja hän suorastaan rakastaa sitä.

  • Harrastukset: Lukeminen, tietokoneet ja matkustaminen
  • Oireet: päänsäryt, uupumus
  • Hoidon kesto vuosina: 7
  • Maskin tyyppi: kokokasvomaski
  • Harrastukset: Lukeminen, tietokoneet ja matkustaminen