Uniapneahoidon edistymisen seuranta

Toimiiko uniapneahoito? Onko minulla vielä apneoita? Miten voin parantaa CPAP-hoitoon sopeutumista? Tehokkaalla ja helppokäyttöisellä myAir-ohjelmalla voit seurata hoitosi edistymistä ja parantaa CPAP-hoitokokemustasi.1

Mikä on myAir-ohjelma?

myAir on ilmainen henkilökohtainen uniapnean seurantaohjelma, jonka tarkoituksena on optimoida CPAP-hoitokokemus. Näet myAir-ohjelman pisteistä joka aamu, miten olet nukkunut edellisen yön. Ohjelma kertoo CPAP-hoidon keston, apneoiden ja maskin ilmavuotojen määrän sekä miten monta kertaa olet riisunut maskin. Kaikki nämä tiedot voit tarkistaa puhelimesta, tabletista tai tietokoneesta. Saat myös online-tukea, opastusta ja neuvontaa.

Tehostaako myAir uniapneahoitoani?

myAir voi parantaa uniapnean hoitoasi kannustamalla sinua käyttämään CPAP-laitetta säännöllisesti ja pidempään.

Parempi sitoutuminen hoitoon1

Tutkimus osoittaa, että myAiria käyttävien uniapneapotilaiden laitteen päivittäinen käyttö ja CPAP-hoitoon sitoutuminen olivat parempia kuin muilla potilailla.

+46 minuuttia!1

myAir-ohjelmaa käyttävät potilaat käyttivät hoitolaitetta keskimäärin 46 minuuttia pidempään kuin muut.

Hyvä onnistumisprosentti2

Yhdessä AirView-järjestelmän kanssa käytettynä on saatu hyviä tuloksia: 87 % käyttäjistä on saavuttanut onnistuneita CPAP-hoitotuloksia2. Toisen tutkimuksen mukaan CPAP-hoitoa noudatti vain 50 % potilaista, jotka eivät käyttäneet hoidon seurantaa.3 

MyAir-tositarinoita

Millaista myAirin käyttö on todellisuudessa? Katso, miten Rose, Andy ja Anthony saivat tietää sairastavansa uniapneaa ja miten he käyttävät myAiria PAP-hoidon hallintaan ja hoitoon sitoutumista tehostamaan.

”myAir kertoo kaiken, mitä minun on tarpeen tietää hoidostani” – myAir auttaa Rosea pysymään ajan tasalla hoidostaan.

“myAir antoi minulle elämäni takaisin ja toi meidät takaisin yhteen” – Sovellus on helppokäyttöinen ja tuottaa tuloksia. Andy kertoo oman myAir-tarinansa.

”myAir paransi elämänlaatuani” – Uupumus vaihtui energisyyteen: Paulin elämää mullistava kokemus ASV-hoidosta.

myAir: Usein esitettyjä kysymyksiä

ResMedin myAir-ohjelma on apunasi uniapnean hoidossa, sillä joskus voi olla vaikeaa pysyä hoitoon motivoituneena. Hoidon päivittäiseen seurantaan tarkoitetun myAir-ohjelman antama palaute ja tilastotiedot kertovat sinulle, miten hoitosi sujuu. Voit tarkastella tietokoneella, älypuhelimella tai tabletilla tietoja, jotka auttavat sinua pysymään hoitoon sitoutuneena ja pitävät sinut ajan tasalla hoidon edistymisestä. Lisäksi myAir vähentää tarvetta ottaa yhteyttä sinua hoitavaan yksikköön, ja ylimääräiset lääkärikäynnit voivat jäädä pois.

myAir on henkilökohtainen uniapneahoidon opastustyökalu, jota voi käyttää ResMedin AirSense 10- tai AirCurve 10 (Air10™) -laitteen kanssa. Tietokoneella tai älylaitteella käytettävä myAir auttaa sinua nukkumaan paremmin ja parantamaan hoidon miellyttävyyttä.

Oletpa sitten vasta diagnoosin saanut tai CPAP-laitetta pidempään käyttänyt, myAir voi parantaa hoitokokemustasi. Se helpottaa hoidon edistymisen seurantaa ja ymmärtämistä ja tarjoaa monipuolisen kokoelman ohjeita ja tietoja. Jokaisen hoitokerran jälkeen hoitolaitteesi lataa tiedot ja luo raportit automaattisesti myAir-ohjelmaan, josta voit tarkastella niitä milloin ja missä tahansa.

myAir-ohjelmasta saat:

 • päivittäiset myAir-pisteesi – hoitotiedot tiivistetysti
 • tarkat tilastotiedot ja raportit, joista voit seurata hoitoa pidemmältä ajanjaksolta
 • laitteistoosi ja maskiisi liittyvää yksilöllistä opastusta ja tukea
 • hyödyllisiä videoita, vinkkejä ja ohjeita yleisimmin askarruttaviin kysymyksiin
 • motivoivia viestejä lisäämään luottamusta hoitoon ja onnitteluviestejä onnistumisista.

Rekisteröityminen on helppoa 

 1. Luo tili.Siirry osoitteeseen myAir.resmed.eu, valitse ”Luo tili” ja täytä tiedot kenttiin. Pidä käyttäjänimesi ja salasanasi mielessäsi – tarvitset niitä rekisteröinnin viimeistelemiseksi. 
 2. Aktivoi tilisi.Saat sähköpostiisi myAir-viestin, jossa sinua pyydetään aktivoimaan tilisi. Napsauta viestissä olevaa linkkiä ja anna sähköpostiosoitteesi ja salasanasi ohjeiden mukaisesti. Jos Saapuneet-kansiossa ei näy aktivointiviestiä, tarkista roskapostikansio. 
 3. Lisää laitteesi.Noudata näyttöön tulevia ohjeita ja anna ResMedin AirSense 10- tai AirCurve 10 -laitteen sarjanumero ja laitteen numero – löydät ne laitteen takaa – sekä maskisi tiedot. Jos CPAP-laite ei ole heti saatavilla, voit viimeistellä rekisteröitymisen myöhemmin. 
 4. Aloita ohjelman käyttö!Onnittelut – entistä parempi hoitokokemuksesi myAir-ohjelma kumppaninasi voi nyt alkaa! Tarkista myAir-pisteesi joka aamu ja seuraa hoitosi edistymistä. 

myAir-pisteiden asteikko on 0–100, ja pisteesi kertovat, miten hyvin edeltävän yön hoito on sujunut. Mitä korkeammat pisteesi ovat, sitä tehokkaampi hoito on ollut. myAir analysoi yön hoitotiedot ja laskee pisteet seuraavien tärkeiden osatekijöiden perusteella:  

 • CPAP-laitteen käytön kesto 
 • Maskin tiiviys 
 • Apneatapahtumien määrä tuntia kohti 
 • Maski päällä/pois -tapahtumien määrä 

Lisätietoja myAir-pisteistä ja pistejärjestelmästä saat tästä. 

myAir on tarkoitettu vain ResMedin AirSense 10- ja AirCurve 10 -laitteiden käyttäjille. Se ei ole yhteensopiva ResMedin S9-laitteiden tai muiden valmistajien CPAP-laitteiden kanssa.

Uniapneahoidon tiedot tulevat näkyviin myAir-hoitonäyttöön noin tunnin kuluttua hoitokerran päättymisestä. Jos olet käyttänyt hoitolaitetta eivätkä tiedot näy vielä tunnin kuluttua, tarkista tilanne myöhemmin.

Muista kuitenkin, että tietojen lähettäminen edellyttää, että hoitolaite on kytkettynä virtaan ja on tiedonsiirtotilassa, ei lentokonetilassa.

Jos tarvitset apua myAir-ohjelman käytössä, siirry myAir-ohjelman Tukipalvelu-sivulle. Sivulta löydät paljon tietoa myAir-ohjelmasta ja sen käyttämisestä, esimerkiksi usein kysyttyjä kysymyksiä tilistä, salasanoista ja myAir-tuloksista. Jos tarvitset lisätukea, voit ottaa yhteyttä myAir-tukitiimiin täyttämällä tämän lomakkeen.

Mitä ominaisuuksia myAir sisältää?

myAir on erinomainen väline hoidon seurantaan, etenemisen tarkasteluun ja CPAP-hoitokokemuksen parantamiseen. Ilmaisesta ohjelmasta näet

myair-therapy-statistics-dashboard

Hoitotiedot yhdellä silmäyksellä:

Näet joka aamu myAir-hoitonäytöstä, miten edellisen yön hoito on sujunut. Voit tarkastella muutoksia kahden edeltävän viikon ajalta ja voit ladata hoitoraportin.

myair-coaching-reinforcement-message

Opastus ja vahvistaminen:

myAir on tukenasi matkalla kohti terveellisempää ja onnellisempaa elämää. Sähköposti- tai tekstiviestinä saamasi yksilölliset opastus- ja rohkaisuviestit auttavat sinua saamaan mahdollisimman suuren hyödyn unihäiriöiden hoidosta.

myair-videos-support-materials

Opastustyökalu:

myAir-unikirjasto sisältää valikoidun kokoelman ohjeita, videoita ja muuta materiaalia uniapneahoidon tueksi. Unikirjastosta saat myös uniapnean hoidossa käytettävän laitteen malliin ja maskityyppiin perustuvia tietoja.

Viitteet:

*Potilastarinat ovat aitoja ja dokumentoituja kertomuksia kyseisten henkilöiden vasteesta hoitoon. Tulokset voivat vaihdella, eivätkä kyseisten henkilöiden hoitovasteet takaa vastaavaa tai samankaltaista hoitokokemusta muilla henkilöillä. Lisätietoja saat hoitoalan ammattilaiselta.

 1. Price Waterhouse Coopers. Empowering the sleep apnoea patient: A study of how myAir users behave better. 2016.
 2. Malhotra A et al. Patient Engagement Using New Technology to Improve Adherence to Positive Airway PressureTherapy. Chest 2017.
 3. Allen KY et al. The Clinician’s Guide to PAP Adherence. American Association for Respiratory Care, 2009.
²