Kuorsauksen hoito

Kuorsaus voi häiritä kuorsaajan ja hänen läheistensä yöunta. Se voi myös olla obstruktiivisen uniapnean varoitusmerkki. Obstruktiivinen uniapnea on sairaus, jossa esiintyy unenaikaisia hengityskatkoksia. Näihin hengityshäiriöihin on aina syytä hakea apua. Sekä kuorsausta ja uniapneaa voidaan onneksi hoitaa.

Narval: tutkimuksissa tehokkaaksi todettu kuorsauksen hoitomuoto

ResMedin Narval-uniapneakisko on todistetusti tehokas, yksilöllisesti valmistettu uniapneakisko, jota käytetään nukkuessa. Se on ohut, kevyt ja huomaamaton, eikä se sisällä metallia. Mikä parasta, äänekäs kuorsaus loppuu 89 prosentilla potilaista1.

ResMedin yksilöllisesti valmistettava uniapneakisko

Narval-uniapneakisko valmistetaan yksilöllisesti käyttämällä hammasjäljennöksiä ja edistynyttä CAD/CAM-teknologiaa (tietokoneavusteista suunnittelua ja valmistusta).

Lopputuloksena on suuhun täydellisesti sopiva ja miellyttävä uniapneakisko. Kiskoa käyttäessäsi voit puhua, juoda ja avata suutasi normaalisti.

Narval auttaa sinua (ja kumppaniasi) nukkumaan paremmin. Lisäksi se lievittää merkittävästi obstruktiivisen uniapnean oireita ja parantaa elämänlaatuasi. Se on kätevä matkalla.

narval-promo-component

Miten Narval toimii?

Narval on uniapnean hoitoon tarkoitettu hammaskisko, joka pitää alaleuan edempänä nukkuessasi. Tämä ehkäisee ylempien hengitysteiden pehmytkudoksen ja lihasten kokoon painumista ja hengitysteiden ahtautumista unen aikana sekä kuorsausääntä aiheuttavaa nielun kudosten värähtelyä. Uniapneakisko muistuttaa urheiltaessa käytettävää hammassuojaa, ja se sovitetaan käyttäjän suuhun yksilöllisesti hammaslääkärissä.

 

Kuorsaus kokoon painunut nielu ilmavirtaus estynyt

Ilman Narval-kiskoa:
nielu on painunut kokoon ja ilmavirtaus on estynyt.

kuorsauksen lopettaminen Narval-kiskolla

Uniapneakiskohoito:
nielu on avoin ja ilma virtaa vapaasti.

Tietoa Narval-hoidosta

Äänekäs kuorsaus loppui täysin yhdeksällä kymmenestä Narval CC -kiskon käyttäjistä1

 

Helppo ottaa käyttöön

Narval CC -kiskon käyttöön totuttelu voi kestää muutaman yön, mutta kiskon käyttö on vaivattomampaa kuin luuletkaan. Jopa 86 % käyttää Narval CC -kiskoa joka yö.1

 

Yksilöllisesti valmistettu

ResMedin hammaskisko valmistetaan yksilöllisessä tietokoneavusteista suunnittelua ja valmistusta hyödyntäen. ResMed on yksi harvoista näin huipputeknistä hammaskiskojen valmistusmenetelmää käyttävistä yrityksistä.

 

Myös uniapnean hoitoon

Narval CC -kiskoa uniapneaan ja myös vaikea-asteisen obstruktiivisen uniapnean hoitoon käyttävistä lähes 80 % havaitsi apnea-hypopneaindeksinsä (AHI) laskeneen yli 50 %.1

Miten hankin Narval-kiskon?

Kun olet yhdessä lääkärin kanssa valinnut uniapneakiskohoidon hengitysteiden ylipainehoidon sijaan, uniapnean hoitoon erikoistunut hammaslääkäri varmistaa, että Narval CC -kiskohoito sopii sinulle. Uniapneaa hoitava lääkäri voi suositella tällaista hammaslääkäriä tai voit valita hammaslääkärin itse.

 

Viitteet:

  1. Vecchierini MF & al. A custom-made mandibular repositioning device for obstructive sleep apnoea-hypopnoea syndrome: the ORCADES study. Sleep Med. 2016 Mar;19:131-40. doi: 10.1016.
  2. Sleep-disordered breathing affects 34% of men and 17% of women aged between 30-70 Peppard et al. Increased Prevalence of Sleep-Disordered Breathing in Adults. Am J Epidemiol. 2013 (5.17).