Päivitettyjä tietoja magneeteilla varustetuista maskeista maskien käyttäjille

Viimeksi päivitetty: 20. marraskuuta 2023

Potilasturvallisuus on ResMedille erittäin tärkeä asia, ja haluamme aina noudattaa johtavia periaatteitamme, joissa potilaiden tarpeet ja turvallisuus asetetaan etusijalle sen varmistamiseksi, että miljoonat ihmiset, joita palvelemme maailmanlaajuisesti, saavat parasta mahdollista hoitoa.

Ymmärrämme, kuinka tärkeä oikea maski on niiden ihmisten jatkuvassa hoidossa, jotka sairastavat uniapneaa, ahtauttavaa keuhkosairautta ja muita kroonisia sairauksia. Viimeisen vuoden aikana olemme keskustelleet terveydenhuoltoalan sääntelyviranomaisten kanssa varmistaaksemme, että meillä on uusimmat tiedot viimeisimmistä suosituksista, jotka koskevat magneettien käyttöä lähellä tiettyjä implantteja ja lääkinnällisiä laitteita.

Jotta potilailla ja terveydenhuollon ammattilaisilla olisi päivitetyt ohjeet magneeteilla varustettujen ResMedin maskien käytöstä, olemme päivittäneet käyttöohjeidemme kontraindikaatio- ja varoitusosiot. Toiminnallamme olemme halunneet reagoida uusiin tietoihin, joita on saatu viimeisimmistä sääntelyviranomaisten suosituksista, myynnin jälkeisestä valvonnasta ja alan tietämyksestä ja jotka liittyvät magneeteilla varustettujen maskiemme mahdolliseen magneettiseen häiriöön, kun magneetit ovat lähellä tiettyjä implantteja tai lääkinnällisiä laitteita.

Katso lisätietoja jäljempänä olevista usein esitetyistä kysymyksistä, ja jos sinulla on kysyttävää omaan tilanteeseesi liittyen, ota yhteyttä hoitavaan yksikköösi tai lääkäriisi.

ResMedin magneeteilla varustetuissa maskeissa on magneettikiinnikkeet, joiden avulla potilaat voivat kiinnittää pääremmit maskin runko-osaan ja irrottaa ne siitä yksinkertaisesti ja helposti.

Koskeeko tämä minua?

Jos et käytä maskia, jossa on magneetteja, päivitetyt kontraindikaatiot ja varoitukset eivät koske sinua.

ResMedin magneeteilla varustettujen maskien päivitetyt kontraindikaatiot koskevat sinua vain, jos sinulla tai jollain henkilöllä, joka on läheisessä fyysisessä kontaktissa kanssasi maskia käytettäessä (esim. vieressäsi nukkuva), on jokin jäljempänä mainittu implantti tai lääkinnällinen laite.

Jos käytät ResMedin maskia, jossa on magneetteja, sinun tulee olla myös tietoinen jäljempänä olevasta päivitetystä varoituksesta.

Päivitetyt kontraindikaatiot*

Magneettisia osia sisältävät maskit ovat vasta-aiheisia potilaille tai muille, jotka ovat fyysisessä lähikontaktissa maskin käytön aikana, ja joilla on jokin seuraavista:

  • Aktiiviset lääkinnälliset implantit, jotka reagoivat magneetteihin (esim. sydämentahdistimet, implantoitavat kardiovertteri-defibrillaattorit (ICD), neurostimulaattorit, aivo-selkäydinnestesuntit (CSF), insuliini-/infuusiopumput)
  • Metalliset implantit/kojeet, jotka sisältävät ferromagneettista materiaalia (ts. aneurysman korjaamiseen tarkoitetut klipsit/vuodon estävät kierukat, emboliset sulkijat, stentit, venttiilit, elektrodit, kuuloa tai tasapainoa parantavat implantoidun magneetin sisältävät sisäkorvaistutteet, silmäimplantit, silmiin tunkeutuneet metallisirut)

Päivitetty varoitus**

Pidä magneetit turvallisella, vähintään 150 mm:n etäisyydellä implanteista tai lääkinnällisistä laitteista, joihin magneettiset häiriöt voivat vaikuttaa haitallisesti. Tämä varoitus koskee maskin käyttäjää tai muuta henkilöä, joka joutuu fyysiseen lähikontaktiin maskin kanssa. Magneetit sijaitsevat maskin runko-osassa ja pääremmien alemmissa kiinnikkeissä, ja magneettikentän voimakkuus on enintään 400 mT. Maskia käytettäessä magneettien tehtävänä on kiinnittää maski, mutta ne voivat irrota huomaamatta käyttäjän nukkuessa.

Implanteille/lääkinnällisille laitteille, mukaan lukien vasta-aiheiden luettelossa mainituille, voi aiheutua häiriöitä, jos niiden toiminta muuttuu ulkoisten magneettikenttien takia tai jos ne sisältävät ferromagneettisia materiaaleja, jotka vetävät puoleensa magneettikenttiä (jotkin metalliset implantit, esim. metallia sisältävät piilolinssit, hammasimplantit, kallon suojana käytettävät metallilevyt, ruuvit, porattujen reikien suojat ja luun korvaavat laitteet). Kysy magneettikenttien mahdollisia haittavaikutuksia koskevia tietoja hoitavalta yksiköltäsi ja implanttisi/muun lääkinnällisen laitteesi valmistajalta.

Huomaa, että ulkoiset magneettikentät eivät vaikuta kaikkiin kontraindikaatio-osiossa mainittujen lääkinnällisten laitteiden malleihin tai variantteihin. Jos et ole varma, kuuluuko jokin implantti tai lääkinnällinen laite kontraindikaatioiden piiriin, tai jos haluat lisätietoja magneettikenttien mahdollisista haitallisista vaikutuksista omaan implanttiisi tai lääkinnälliseen laitteeseesi, ota yhteyttä lääkäriisi.

Mitkä ResMedin maskeista sisältävät magneetteja?

Katso alla olevista linkeistä lisätietoja kustakin ResMedin maskista, jonka pääremmeissä on magneettikiinnikkeet.

Tuotteiden saatavuus voi vaihdella maakohtaisesti.

 

Kokokasvomaskit

Maskien käyttäjien usein esittämiä kysymyksiä

Lisätietoja maskeista, joissa käytetään magneettikiinnikkeitä, saat seuraavista linkeistä.

Kokokasvomaskit*

 

 

ResMedin magneeteilla varustetut maskit ovat turvallisia, kun niitä käytetään päivitettyjen käyttöohjeiden ja niissä olevien kontraindikaatioiden ja varoitusten mukaisesti.

Joissain ResMedin maskeissa käytetään magneetteja, koska niiden avulla käyttäjä voi kiinnittää pääremmit maskin runko-osaan ja irrottaa ne siitä yksinkertaisesti ja helposti. Tästä voi olla hyötyä erityisesti käyttäjille, joilla on toimintarajoitteita, kuten heikentynyt käsien toiminta tai heikko näkö.

Ferromagneettinen viittaa materiaalin ominaisuuteen, johon magneettikentät vaikuttavat (esim. jota magneettikentät vetävät puoleensa). Ferromagneettiset materiaalit on yleensä valmistettu raudasta, koboltista, nikkelistä tai niiden seoksista.

Kaikkia kontraindikaatioissa mainittuja implantteja ei ole valmistettu ferromagneettisista materiaaleista. Jos et ole varma, kuuluuko jokin implantti tai lääkinnällinen laite kontraindikaatioiden piiriin, tai jos haluat lisätietoja magneettikenttien mahdollisista haitallisista vaikutuksista omaan implanttiisi tai lääkinnälliseen laitteeseesi, ota yhteyttä lääkäriisi.

Vaihda kohtuullisen ajan kuluessa magneetteja sisältävä maskisi vaihtoehtoiseen maskiin, jossa ei ole magneetteja. Tiedustele vaihtoehtoisia maskeja hoitavasta yksiköstäsi.

Huomaa, että ResMed toimittaa maskit, joissa ei ole magneetteja, hoitavaan yksikköösi vaihtamista varten potilaille, joita kontraindikaatio koskee. Jos vaihtoehtoista maskia ei ole saatavissa, ota yhteyttä lääkäriisi kysyäksesi neuvoa hoitosi jatkamisen suhteen.

Jos et ole varma, kuuluuko jokin implantti tai lääkinnällinen laite kontraindikaatioiden piiriin, tai jos haluat lisätietoja magneettikenttien mahdollisista haitallisista vaikutuksista omaan implanttiisi tai lääkinnälliseen laitteeseesi, ota yhteyttä hoitavaan yksikköösi tai lääkäriisi.

Tiedustele hoitavasta yksiköstäsi vaihtoehtoisia maskeja, joissa ei ole magneetteja. Huomaa, että ResMed toimittaa maskit, joissa ei ole magneetteja, hoitavaan yksikköösi vaihtamista varten potilaille, joita kontraindikaatio koskee.

Ota yhteyttä

Jos sinulla on kysyttävää tai huolenaiheita tai jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä lääkäriisi tai hoitavaan yksikköösi.

Voit ottaa yhteyttä ResMediin osoitteella www.resmed.fi/ota-yhteytta/.

Katso käyttöoppaista asiaankuuluvat tiedot varoituksista ja varotoimista, jotka on otettava huomioon ennen tuotteiden käyttöä ja käytön aikana.

*Kontraindikaatiot: olosuhteet, joissa maskia ei pidä käyttää.

**Varoitukset: ilmaisevat mahdollista vaaraa ja antavat tietoja, kuinka maskia voi käyttää turvallisesti.